Vastestok
De stokvisserij op vijvers wordt steeds populairder. Maar de veelal grote en sterke (kruis)karpers vragen om aangepast materiaal. Wat is een goede vaste hengel? Hoe vis je met de vaste hengel? Hoe tuig je zo’n vijverhengel op en welk elastiek heb je nodig en tot slot: welke vaste hengel voor karper heb je nodig? Genoeg vragen, tijd voor de antwoorden
vaststok
Wat is een goede vaste hengel?
Voor het vissen op karper met de vaste stok heb je een degelijke en sterke vaste stok nodig. Dit omdat de karper een krachtige vis is en er veel kracht op de hengel komt te staan tijdens het drillen. Mijn voorkeur gaat uit naar een Guru Adventus 700 maar er zijn natuurlijk meedere goede hengels op de markt.
kijk wat je zelf lekker vind vissen en wat er past bij jou portemonee
Elastiek
Voor het vissen op karper kun je het best een hol elastiek gebruiken. Dit wordt vaak ”hollo” genoemd. Deze elastieken hebben meer rek en zijn krachtiger dan het traditionele latex elastiek. Voor het vissen op commercialvijvers gebruik ik meestal een maat 10 elastiek.
Van veel vissers krijgen we vragen over de keuze van elastiek. Matrix heeft drie verschillende elastieken in het assortiment; Slik solid, Core hollow en Stay Fresh solid. In dit artikel gaan we inzoomen op deze Matrix elastieken en hun verschillende eigenschappen. Tevens laten we enkele Matrix consultants aan het woord over hun elastiekkeuzes bij verschillende visserijen.
In de basis stelt elastiek ons in staat om met lichtere lijnen te kunnen vissen en om met de vaste hengel grote vissen te kunnen vangen. Elastiek heeft veel demping maar het is zaak om die demping af te stemmen op de vissoort, waterdiepte, haakformaat, lijndikte, kracht van de hengel en aasmontage. Ook de tijdsduur van een dril kan een afweging vormen voor de keuze van het elastiek. Wedstrijdvissers besteden veel aandacht aan de functie van het elastiek. Een te strak elastiek kan voor een losser zorgen, maar kan echter wel de driltijd reduceren tijdens een visserij waar tempo wenselijk is. Ook zijn er situaties waarin de aanbeten alleen op een superdunne lijn komen. Het elastiek wordt hierop afgestemd maar dusdanig dat de haak nog wel goed gezet kan worden. Zo maar een greep uit enkele praktijkvoorbeelden waarin de keuze van elastiek een belangrijke overweging vormt. Aan het einde van het artikel staat een overzicht van de Matrix elastieken en de maatvoering hiervan.
Core hollow elastiek
Dit betreft een hol elastiek. Dit elastiek is sterk, heeft enorm veel demping en wordt daarom voornamelijk gebruikt voor de karpervisserij met de vaste hengel. De dunnere diameters van het Core hollow elastiek worden tevens ingezet tijdens de visserij op grove witvis op diep water.
Slik solide elastiek
Dit betreft een massief (solide) elastiek met de eigenschappen van een hol elastiek. Door veel vissers wordt dit als een ‘hybride elastiek’ beschouwd wat vertaald kan worden als de gulden middenweg. Slik heeft iets minder rek dan de Core hollow maar meer rek dan de Stay Fresh solid.
Stay Fresh solid elastiek
Elastiek met massieve binnenkant (solide). Deze elastiek zit verpakt met een siliconen vloeistof dat uitdrogen tegengaat. Duurzaam elastiek met iets minder rek dan de Slik solide.
Juul Slabber’s keuze.
Juul is een wedstrijdvisser die we vooral tegenkomen in de witvisserij en gezien zijn woonplaats in Limburg heeft hij vooral veel ervaring met de visserij op grote, diepe kanalen. We vroegen hem specifiek naar zijn elastiek keuze op dit type water en laten graag Juul aan het woord;
“Tijdens de visserij op brasem op wateren van 4 tot 6 meter diepte, pak ik graag de Slik elastiek 1.4. Voor de brasemvisserij op een water met een diepte van 2 tot 4 meter, kies ik voor de Slik 1.2 of de Core 1.4”.
Juul voegt vervolgens nog een belangrijke overweging toe aan de keuze van elastiek:
“De elastiekkeuze wordt ook bepaald door de haakgrootte en het aas waarmee gevist wordt. Het is zaak om de haak goed te kunnen zetten en de keuze van het elastiek speelt hierin een grote rol. Wanneer de haak in het aas zit verstopt, zoals bijvoorbeeld met de castervisserij, dan mag het elastiek iets strakker staan dan wanneer je de haakpunt volledig vrij hebt. Dit kan verschil maken. Ook is de waterdiepte een belangrijke factor in de te bepalen elastiek keuze. De stelregel is; hoe dieper het water, des te dikker het elastiek dient te zijn. Dit zijn piepkleine details die echter voor een groot verschil kunnen zorgen. De elastiekkeuze dient in balans te zijn met je visserij. Zodra je lossers krijgt of aanbeten mist dien je onder andere de afstelling van het elastiek bij te stellen”.
Op de foto hierboven zien we Juul zijn bevestiging van de nylon lijn op het elastiek. Aan het einde van het elastiek wordt een simpel lusje geknoopt. Dit lusje wordt door midden geknipt waardoor er drie uiteinden van ongeveer één centimeter overblijven. Dit wordt ook wel de ‘kraaienpoot bevestiging’ genoemd. Achter de kraaienpoot wordt de nylon lijn via een lusje gestropt. Vervolgens wordt de rubberen kraal tegen de kraaienpoot geduwd. Belangrijk is het formaat van de rubberen kraal. Deze dient groter te zijn dan de teflon bus in de top van de hengel.
Wanneer we inzoomen op het Slik elastiek van Matrix dan heeft Juul de volgende basiskeuzes. Deze keuzes betreffen louter een vertrekpunt. Veelal wordt de keuze van elastiek aangepast op de specifieke omstandigheden.
Haak 18 t/m 24 – Slik 1.0 mm
Haak 16 t/m 20 – Slik 1.2 mm
Haak 12 t/m 16 – Slik 1.4 mm
Duidelijk mag zijn dat hoe kleiner de haak des te lichter het elastiek dient te zijn. De keuze van het aas, wat meestal ook de keuze van de haakgrootte bepaalt, vormt dus direct ook de keuze voor het elastiek. Vers de vase wordt aan een kleinere haak gevist dan bijvoorbeeld een mestpiertje en dus wordt hierop de keuze van het elastiek aangepast.
Glen Franssen’s keuze
Glen is een specialist in de karpervisserij met de vaste stok. Het wordt meteen duidelijk dat Glen’s elastiekkeuze ook wordt bepaald uit meerdere functies; haakkeuze, aaskeuze, kant visserij of op volle hengellengte en natuurlijk het te verwachten formaat karper. Voor Glen is echter ook de driltijd van groot belang. We laten Glen aan het woord:
“Vaak is er tijdens een wedstrijd op een commercial een hoog tempo in de vangsten. Wanneer ik mijn elastiek strakker ga afstellen kan ik extra tijdwinst boeken om de driltijd te verkorten. Bij gebruik van een te licht elastiek kan de driltijd extra tijd kosten waardoor er een achterstand kan ontstaan met de concurrentie. Bij de karpervisserij is echter belangrijk dat je na de aanslag de hengel snel achteruit krijgt om zo snel mogelijk bij de Pullabung of Sidepuller te kunnen. Als je een te dik elastiek gebruikt, of het elastiek staat te strak afgesteld, dan krijg je de hengel niet snel genoeg achteruit of je trekt de haak uit de vis van de bek. De balans vinden is hierin het advies”.
Ook Glen heeft een aantal basis keuzes qua elastiek.
1.8 Slik solide / 2.1 Core hollow:
Carpodrome (Commercial visserij) in het voorjaar of bij de visserij op F1 en kleine karpertjes tot maximaal 2kilo tijdens het seizoen.
2.0/2.2 Slik solide of 2.4 Core hollow:
Carpodrome tijdens het seizoen of bij een gemengde visserij waarin karpers vanaf 2 kilo gevangen kunnen worden.
2.4/2.6 Slik solide / 2.6 Core hollow:
Kantvisserij (margin) op grote karpers, ook ideaal op vijvers waar vissen met Pulla systeem verboden is.
1.4/1.6 Slik solide:
Brasemvisserij op diep water
Een andere belangrijke tip van Glen is dat het elastiek het werk moet doen, niet de hengel. Wanneer de hengel doorbuigt dan belemmert dit het werk van het elastiek. Door de kromming van de hengel wordt het elastiek tegen de wand van de hengel aangetrokken en komt klem te zitten. Glen heeft het liefst een hengel die zo min mogelijk doorbuigt tijdens de dril en is dus helemaal in zijn nopjes met de Matrix MTX4. Deze hengel is zowel geschikt voor het ultra fijne witvissen alsook voor de karpervisserij. De MTX4 kan vissen aan tot 10 kilo, mits het elastiek niet te zwaar wordt gekozen volgens Glen. En dat is ook een belangrijke overweging in de keuze van het elastiek; wat kan de hengel qua kracht aan? Een belangrijke tip voor het drillen met elastiek is om de hengel niet dwars op de vis zetten. Het beste is om de hengel tijdens de dril licht schuin of recht naar de vis toe te houden. Immers; het elastiek moet het werk doen, niet de hengel. Een specifieke witvishengel is zeer zeker niet geschikt voor het vissen op grotere karpers. Matrix heeft verschillende ‘power’ vaste hengels uitgebracht die afgestemd zijn op de zwaardere karpervisserij en dito elastieken.
Om een nylon lijn op een zwaarder elastiek te bevestigen wordt er door Glen een Matrix Dacron Connector gebruikt zoals op de bovenstaande foto te zien is.
Tijdens het transport van een topset gebruikt Glen een stukje elastiek op de hengel waar hij zijn haak in bevestigd. Dit stukje elastiek kan op de hengel verschoven worden en heeft als voordeel dat de elastiek montage -volledig- in de top kan blijven waardoor uitdrogen tijdens transport en opslag wordt voorkomen. Ook tijdens het vissen, wanneer er verschillende topsets gebruikt worden, zie je vaak dat de haak aan de onderkant van de topset bevestigd wordt. Indien de lijn korter is dan de topset, staat er een stuk elastiek uit de top die de lijn op spanning houdt. Het elastiek dat op zo ’n moment uit de top verschijnt, wordt dus langdurig aan zonlicht blootgesteld. Door gebruik te maken van een stukje elastiek rondom de hengel (zie foto) kun je dus je lijn perfect op lengte afklemmen en kan het elastiek volledig in de top van de hengel blijven. Wanneer je zonlicht vermijd zal de levensduur van je elastiek verlengen.
Op de foto hierboven zien we de ‘Side Puller’ op de MTX 4 hengel van Glen. Hij gebruikt een rubberen kraal die klem op het elastiek zit. Hierdoor kan eenvoudig het elastiek tijdens de visdag strakker of losser gezet worden door simpelweg de kraal op het elastiek te verschuiven. Wanneer het elastiek strakker wordt gezet dan zal dit dus een eindje uit de uitsparing van de hengel steken.
Richard Sanders keuze
Richard vist veel op de smalle, ondiepe kanalen en ook hem vroegen we naar zijn elastiek keuzes;
“Ondiep water vraagt om een zachte elastiek. Wat ik belangrijk vind is dat wanneer je een grotere vis op ondiep water haakt, deze rustig kan wegzwemmen van de stek zodat de andere vissen niet verstoord worden. Het lastige is dat er op steeds meer ondiepe wateren een goed bestand aan zeelt voorkomt en deze krachtpatsers vragen om een andere elastiek keuze dan een grote brasem. Ik probeer tijdens een wedstrijd zo goed mogelijk in te schatten wanneer er een grotere bonusvis aanwezig is en ik verwissel dan simpelweg mijn topset. Tijdens een wedstrijd heb ik verschillende topsets bij me met daarin verschillende elastieken”.
Naast de Core hollow en Slik solide elastieken, heeft Matrix nog andere, lichtere varianten elastiek in het assortiment (Stay Fresh solide). Richard kiest voor een ondiep kanaal een Stay Fresh solide elastiek maat 4 (0.85 mm)
Op een gemiddeld scheepvaartkanaal waarin grotere vis te verwachten is en waar er gevist wordt met haakmaat 16 / 14 en een onderlijn van 0.12mm, kiest Richard een Stay Fresh solide elastiek maat 6 (1.06mm). Je kunt ook de lichtste Core hollow elastiek maat 6/8 (1.4 mm) hiervoor pakken maar dit holle elastiek is iets zwaarder qua gewicht dan de solide varianten.
Hieronder een overzicht met de Matrix elastieken en hun maatvoering:
Slik (solide hybride elastiek) |
Core (hollow elastiek) |
Stay Fresh (solide) |
4-6 ( 1.0 mm) 6-8 (1.2mm) 8-10 (1.4mm) 10-12 (1.6mm) 12-14 (1.8mm) 14-16 (2.0mm) 16 – 18 (2.2mm) 18 – 20 (2.4mm) |
6-8 (1.4mm) 8-10 (1.8mm) 10-12 (2.1mm) 12-14 (2.3mm) 14-16 (2.4mm) 16-18 (2.6mm) |
2 (0,66mm) 3 (0,75mm) 4 (0,84mm) 5 (0,93mm) 6 (1,06mm) 8 (1,27mm) 10 (1,44mm) 12 (1,6mm) 14 (1,8mm) 16 (2,00mm)
|
Bron:Tekst en fotografie: Herwin Kwint
Dobbers
Diamond
DIAMOND
De Diamond is een enorm populair model dat tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen Steve Ringer en Mick Wilkinson. Het is een lange en zeer stabiele dobber die ontworpen is voor aassoorten zoals Mais en pellets. Zeker wanneer een stabiele presentatie belangrijk is, dan komt deze dobber echt tot zijn recht.
De Diamond heeft een lange fiberglas antenne die de dobber niet alleen heel stabiel maakt, maar ook nog eens onbuigbaar en de zeer robuust. Deze antenne loopt namelijk volledig door het drijflichaam wat gemaakt is van foam en vervolgens is de boven antenne er ook direct op gemonteerd wat de dobber bijna onverwoestbaar maakt. Zoals de naam al doet verwachten heeft het drijflichaam de vorm van een diamant. Deze vorm zorgt voor balans en stabiliteit. De boven antenne is gemaakt van 1.8mm hol plastic wat ervoor zorgt dat de dobber altijd goed zichtbaar is.
1.8mm holle boven antenne
0.9mm fiberglas onder antenne
Verkrijgbaar in: 0.2g, 0.3g, 0.4g, 0.5g, 0.6g, 0.75g, 1g
PINGER CARBON
De Pinger Carbon is een super populair model dat oorspronkelijk door Mick Wilkinson is ontworpen. Het is een echt allround model dat voor vele verschillende visserijen geschikt is.
De Balans tussen zichtbaarheid, kracht en stabiliteit is perfect. De carbon onder antenne zorgt ervoor dat de dobber heel langzaam gaat staan. Dit maakt de dobber ook uitermate geschikt om mee te vissen onder het afzinken. Een ander bijkomend voordeel is dat de dobber niet of nauwelijks in de knoop zal gaan. De 1,5mm holle antenne is bevestigd op de onder antenne die volledig door het drijflichaam loopt om zo een zeer robuuste dobber te garanderen.
Dit is de ultieme allround dobber voor allerlei verschillende omstandigheden. Het gebruikte foam is van de hoogste kwaliteit om in combinatie met de speciale lak en de overige materialen een dobber te creëren die bijna onverwoestbaar is. Elke dobber is met de hand gemaakt in Engeland en het extra lange oog maakt de dobber ongelofelijk sterk.
Bron: guru site
Je titel komt hier
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Method korven
Deze nieuwe feeder heeft veel van de bestaande methodfeeder weg, maar in werkelijkheid zijn het twee totaal verschillende feeders. Zo is de Hybrid feeder volledig van Zink gemaakt wat beter voor het milieu en nagenoeg onverwoestbaar is! Maar het mooiste moet nog komen: Door de opstaande randen van de feeder is een malletje overbodig geworden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het voer of de pellets in de feeder te drukken. Daarnaast zorgen de opstaande randen er ook nog eens voor dat je nog verder kunt werpen en op dieper water kunt vissen. De opstaande randen bieden namelijk extra houvast tijdens het afzinken.De openingen aan de onderkant en zijkant van de feeder zorgen ervoor dat eenmaal op de bodem aangekomen het voer gemakkelijk los van de feeder komt. Standaard wordt de feeder inline geleverd, maar kan ook gemakkelijk met het X-safe systeem gebruikt worden door simpelweg de tube te verwisselen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen en gewichten.
x-safe
De Guru Method Feeder heeft een overweldigend goed haakaas platform welke precies aan de andere kant ligt van het loodgewicht. Hierdoor ligt je haakaas altijd boven op de feeder, worp na worp. Het haakaas platform is gepositioneerd op x vormige, “ventilerende” armen. Deze armen zorgen ervoor dat je een minimale kans hebt op verwarring van je onderlijn en dat je een maximale grip hebt voor je lokvoer. Deze feeder snijdt als een dartpijl door sterke zijwind, waardoor je dezelfde plek keer op keer kunt bewerpen en zo moeiteloos je stek kunt opbouwen.
basis method vissen
Waar eind van de vorige eeuw vaak nog slechts Engelse specimenhunters en karpervissers de method gebruikten, zie je vandaag de dag zelfs recreatievissers overal in Nederland en België ermee uitpakken. Selectief op grotere witvis spreekt bij velen tot de verbeelding en de method is een van de meest effectieve en tevens eenvoudige methodes.
Waarin verschilt een method korf van een traditionele gaaskorf? Immers, met beide presenteer je naast het haakaas een hoopje voer. Bij een normale voerkorf wil je het liefst dat het voer zo snel mogelijk uit de korf komt. Bij een method wil je echter het voer zo lang mogelijk op de korf houden. Een normale voerkorf kun je ook op stromend water inzetten, daar waar een method toch vooral voor stilstaande wateren is bedoeld. Bij een normale korf vis je voornamelijk met een schuivend systeem, waarbij je zelf de haak moet zetten, bij een method haakt de vis zich op het gewicht van de korf en de lijndruk.
Lichte hengel
In principe heb je voor het method vissen niet veel nodig; een feederhengel met een maximaal werpgewicht van 80 gram volstaat. Meer weegt een gevulde method echt niet. Speciaal ontworpen methodfeeder hengels hebben vaak zelfs een nog lager werpgewicht en zijn erg soepel; ze beschikken over een progressieve en parabolische buiging. Dat is met name handig in de laatste fase van de dril, zeker bij grotere vis. Door de demping van een zachte, parabolische hengel zal de haak minder snel lossen dan bij een hengel met een stugge top. Omdat je veelal op kleine verenigingswateren met de method vist, hoef je niet ver te werpen en hoeven hengels niet lang te zijn; van 2,7 tot 3,3 meter volstaat. Veel vissers combineren zo’n hengel met een kleine vrijloopwerpmolen. Bij een harde aanbeet wil je immers niet je hengel in het water zien verdwijnen. Toch schuilt er een gevaar in, want bij een lage weerstand kan een vluchtende vis ook sneller snelheid maken en eventuele obstakels bereiken. Dus stel de vrijloop niet te los in.
Regelmaat
Het belangrijkste onderdeel bij het methodfeederen is de montage. Hoewel diverse bedrijven verschillende type korven ontwerpen, is het principe veelal hetzelfde. Aan de onderzijde een strip lood en aan de bovenkant een plastic constructie die het voer op zijn plaats houdt. Bij veel modellen wordt een mal geleverd waarmee je het voer op de korf drukt. Zo kun je iedere keer nagenoeg hetzelfde formaat, vorm en gewicht voerkorf bereiken. Elementen die je helpen om nauwkeurig te kunnen werpen. En laat een compacte voerplek nu een van de belangrijkste aspecten van het method feederen zijn… Zonder mal en met de hand kun je ook voer op de method aanbrengen, maar never nooit zul je iedere keer dezelfde vorm, hoeveelheid en gewicht kneden.
Inline
De method korven zet je ‘inline’ op de hoofdlijn en vervolgens knoop je een wartel of adapter aan de lijn, waar je tot slot de onderlijn aan bevestigd. In veel gevallen druk je de wartel of adapter in het methodlood. Hierdoor veranker je de korf op de hoofdlijn, wat tevens zorgt voor een zelfhakend effect.
Kleverig
Kleefkracht is om meerdere redenen het sleutelwoord wat betreft het voer. Micropellets en goed klevend lokvoer zijn de belangrijkste voersoorten die op de method worden gedrukt. Grof lokvoer en de toevoeging van los voer, met name levend aas, zijn niet aan te bevelen. Neem bijvoorbeeld maden: in de regel zal voor of tijdens de worp de bal voer uiteen breken. Bovendien moet het voer tot op de waterbodem op de method blijven plakken en niet bij de inslag op het water uiteen breken. Op de bodem moet het voer langzaam zijn lading vrijgeven en interesse bij de vissen opwekken. Op karpervijvers is deze techniek een knaller, maar ook voor de visserij op andere grote witvis, zelfs op openbare wateren, is de method het proberen waard.
Door een korte onderlijn te gebruiken is in de war werpen nagenoeg onmogelijk. Helemaal wanneer je het haakaas in het voer van de method zelf verstopt. Met tussen de 8 en 12 centimeter heb je de beste gemiddelde lengte te pakken; op deze wijze weet je ook zeker dat het haakaas vlakbij of tussen het voer ligt.
Wat betreft haakaas worden vaak miniboilies van tussen de 6 en 10 mm gebruikt. Een felgekleurd haakaas, of in ieder geval iets wat contrasteert met het voer, valt eerder op en ziet er uit als de kers op de taart. In de regel lok je met een fel gekleurd haakaas eerder een aanbeet uit dan wanneer je het qua kleur matcht met het voer. Onthoud dat net zoals bij veel andere visserijen er ook bij het methodfeederen altijd die uitzondering op de regel is; dus een onopvallend haakaas buiten de method gelaten kan soms ook de sleutel tot succes zijn.
Aan de Hair
Om het aas op de hair te zetten en te zekeren, gebruik ik het push stop systeem. Een uitkomst in vergelijking met het gepriegel met losse stoppers! Met behulp van een dunne naald duw je de naaldvormige stopper, die vast zit aan het einde van de hair, door het aas naar keuze. Goed, een reeks foto’s leent zich beter dan duizend woorden, maar dit systeem is echt aan te bevelen.
Een ander voordeel van een boilie op de hair is dat je dit nauwelijks hoeft te verversen. Je kunt een hele reeks vissen aan één haakaas vangen.
Om het haakaas of de voerbal zelf extra aantrekkelijk te maken liggen er van allerhande soorten en type liquids in de winkelschappen, variërend van vloeibaar tot meer gel-achtig. Soms gaat het puur om de smaak, maar andere geven ook een wolkend effect.
Gevlochten
Bij het feedervissen op grotere afstanden, meer dan 40 of 50 meter, wordt vaak naar een gevlochten hoofdlijn gegrepen in plaats van de standaard nylon lijn. Hoe minder de rek, des te gevoeliger de beetregistratie. En laat een gevlochten lijn nu over geen rek beschikken…
Welnu, een gevlochten hoofdlijn en de method is geen gelukkige combinatie. De aanbeten zijn sowieso erg overtuigend, dus om de gevoelige registratie hoef je het niet te doen. Daarnaast fungeert bij een heftige aanbeet en de dril de rek van nylon als een buffer tegen lossers of zelfs breken van de onderlijn. Omdat de nylon onderlijn erg kort is, komt alle kracht op een stukje van bijvoorbeeld 8 cm lengte te staan. De method zit ook nog eens vast aan dat onderlijntje, zodoende komt er vaak teveel kracht op te staan. Dus qua hoofdlijn kun je maar beter voor nylon kiezen.
Niet snel slaan
Een veelgemaakte fout door beginnende methodvissers is te snel de haak zetten, zeker wanneer je een gewone feedervisserij gewend bent. Daar moet je soms reageren op de kleinste bewegingen van de feedertop. Bij de method feeder ga je te maken krijgen met veel meer lijnzwemmers en andere tikjes; dat is niet per definitie negatief, het zijn indicaties dat er vis in de buurt van je haakaas zit. In die situaties is het zaak om letterlijk en figuurlijk op je handen te gaan zitten. Pas wanneer je hengel zowat uit de steun wordt getrokken pak je de hengel op, de haak zetten is dan ook niet meer nodig.
De method feeder gebruik ik vanaf het voorjaar tot laat in de herfst. Is de watertemperatuur lager dan vijf graden? Dan stap ik over van miniboilies naar levend aas. Ook pas ik de montage aan: langere onderlijnen aan een standaard gaaskorf montage zijn dan meer op hun plaats.
Bron:beet.nl
Je titel komt hier
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Je titel komt hier
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
welke vissen zijn te vangen op de avonturen vijver
Vroeg in de morgen hebben wij heerlijk gezeten op de avonturenvijver,wij hebben hier voornamelijk:
F! karper gevangen,maar de brasem en de zeelt lusten onze pellets ook wel zoals je ziet.
stok
Heerlijk in het zonnetje met de stok