Beste leden,

 

Er is nogal wat commotie rondom de twee zeehonden, die het ogenschijnlijk erg naar hun zin hebben in de water waar wij heerlijk ontspannen kunnen vissen.

 

HSV Den Helder heeft samen met Sportvisserij MidWest Nederland contact gehad met Pieterburen, Ecomare, de Waddenvereniging, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Den Helder over deze situatie. Helaas geven allen aan weinig tot niets te kunnen of te willen doen.

 

Wanneer een zeehond niet gewond is of geen bedreiging vormt, wordt dit gezien als de nieuwe woonomgeving. Helaas kunnen wij daar niets meer aan veranderen of aan doen. Het is niet alleen vervelend voor jou als sportvisser. We maken ons ook zorgen over de ecologische effecten voor zowel de visstand, als voor de zeehonden zelf, die niet in hun natuurlijke habitat verblijven. En dan hebben we het nog niet gehad over onze zorgen over de veiligheid van mens en dier.

 

Uiteraard blijven wij proberen de verantwoordelijke partijen tot een ander inzicht te laten komen.