Elron van den Broek is geen onbekende in het witvis wereldje vroeger was hij al actie met Piet zijn coach, net als vele andere pubers hebben we hem toen enige tijd moeten missen omdat hij andere interesses had.Echter een paar jaar later pakt hij zijn hobby weer op en deed dit niet onverdienstelijk.

na enige jaren zich te melden bij de onderlinge proefde dit naar meer en richt hij een team op om met de TTC mee te doen.

Dit heeft hem geen wint eieren gelegd en heeft veel geleerd van de cracks elders uit het land.

in september 2023 wist hij aan het kanaal door Voorne deze titel binnen te slepen:

Gericht op bliek

Elron vermoedde dat bliek wel eens de sleutel tot succes kon zijn en had zijn voeraanpak hierop afgestemd. “Bliek reageert goed op een voerwolk, dus bestond mijn voermix uit vijftien tot twintig procent donkere leem (deze was donker vanwege het heldere water). Bovendien heeft leem de eigenschap om de voermix te verzwaren, wat op mijn diepe stekken (tussen 4,5 en 5,3 meter), een extra voordeel bood.”

Om ervoor te zorgen dat de voerwolk pas op de bodem verspreid werd, gebruikte Elron gesloten voerkorfjes met een gewicht tussen de 20 en 30 gram. “Op een kanaal met lichte stroming wil je immers ook voorkomen dat aas en aas en voerdeeltjes halverwege de waterkolom belanden en wegspoelen van de stek.”

Secure aanpak

Een ander cruciaal aspect was dat Elron een secure visserij verwachtte, waarbij het regelmatig schakelen tussen verschillende voerplekjes wel eens het verschil zou kunnen maken. “Ik creëerde voerplekken op afstanden van 12, 24 en 30 meter, de meeste vissen ving ik op 24 meter. Het beste aas waren muggenlarven, die ik presenteerde aan een 12/00 onderlijn met een klein uitvallende maat 16 haak, een formaat dat door de meeste firma’s als een maatje 18 wordt verkocht.”

Wespensteken

Elron zat goed in zijn ritme, maar de overwinning kwam nog even in gevaar door twee wespensteken: één in zijn hand en de andere in zijn arm. “Het waren momenten van onoplettendheid; zoiets is me nog nooit tijdens een wedstrijd overkomen. Het vissen was daarna behoorlijk pijnlijk, vooral de steek in mijn vinger”. Gelukkig kon dit de feeststemming niet bederven, want met 22 vissen – vijf brasems, zestien blieken en één blankvoorn – behaalde de visser uit Den Helder een van zijn mooiste overwinningen in zijn loopbaan.