21-09-2014

Persbericht Breezand 2014

Persbericht

Snoekvissen voor kinderen.

326 (1)Op zondag 21 september 2014 organiseert de Regio N-H van de Snoekstudiegroep Nederland – België samen met de HSV Den Helder wederom een snoekinstructiedag voor de jeugd van 10 tot 17 jaar. We verzamelen die ochtend om 09.00 uur bij de kantine van zwembad Den Krieck, Ceresplein 2, 1764 HD Breezand en de deelname bedraagt 3 euro p.p.

Het programma ziet er als volgt uit:

Van 9.30 tot 10.15 een presentatie met uitleg over kunstaas en hoe je met kunstaas het beste kunt snoeken in poldersloten.

Na een glaasje frisdrank gaan we de hengelspullen van de deelnemers nakijken en waar nodig verbeteren zodat we na nog een broodje of een bord patat rond 12.30 uur in groepjes van 5 jeugdvissers met 2 begeleiders de polder in gaan om snoek te vangen. Om 16.30 uur wordt iedereen weer terug verwacht in DenKrieck en dan volgt de prijsuitreiking en wie de grootste vis gevangen heeft, krijgt een prijs.

Deelnemers die ouder dan 14 jaar zijn, dienen in het bezit te zijn van een VISpas 2014. Zoals reeds vermeld mag men tegen een kleine vergoeding mee doen en hopen we ook dit jaar weer op de medewerking van een aantal ouders/begeleiders om voor het middagdeel eventueel kinderen naar de stekken te brengen. Ook dit jaar is het aantal deelnemers vastgesteld op 30 kinderen en we zullen nu ook weer een reservelijst voor 2015 maken.

Men kan zich opgeven bij Edgar Snoek, per e-mail;edgarsnoek@gmail.com of per telefoon en dan liefst in de avonduren: 0223-533035 en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Hopende op mooi weer en veel tevreden kinderen op 21 september

Edgar Snoek, secretaris SNB Regio N-H