IMG_2925Beste leden om jullie even op de hoogte te houden waar wij mee bezig zijn het volgende.

3 jaar geleden hebben wij het gesprek gehad met de karpervissers en naar hun verhaal geluisterd , en hier ook gehoor aan gegeven dat er geen avonturen vijver van de vijver in de Schooten gemaakt mag worden.

De afspraak was hier karper in uit te zetten, die relatief snel groeit (omdat de vraag was naar grote exemplaren en bijzondere soorten zoals de redhead).

Voorwaarde was dan wel dat er een hek geplaats moest worden zodat deze karpers niet weg konden uit de omgeving de Schooten.

Nu hebben wij als bestuur van HSV Den Helder de intentie iets meer voor de jeugd te willen doen, dus hebben wij besloten tijdens de leden vergadering met de aanwezige leden om als nog een avonturen vijver te realiseren voor de jeugd van hsv Den Helder. Alleen dit op een andere lokatie waarbij de vissers geen last van elkaar ondervinden en ieder lekker zijn ding kan doen.

stap 1 is gezet: de vergunningen bij de gemeente en hoogheemraadschap zijn aangevraagd en inmiddels ook verkregen.

stap 2: de rooster zijn geplaats ( is gerealiseerd deze moeten wij zelf schoon houden en voor onderhoud zorgen)

stap 3: aanvraag voor 6 kleine steiger is ingediend. alles moet uit eigen middelen betaald en onderhouden worden.is gerealiseerd

Stap 4: kleine karpers zijn besteld en uitgezet dit zijn kroeskarpers oftewel F1 karper.

Tijdens de vergadering is besloten het eerste jaar de F1 karpers uit te zetten, en dit minimaal 3 jaar achtereen te herhalen, na gelang de vangsten zijn.het tweede jaar bekijken we de mogelijkheden voor zeelt en steur. Voor de rest zijn er geen andere vissen die uitgezet gaan worden. wij hebben ge├»nformeerd bij collega’s (TOMS CREEK) die ook een avonturen vijver hebben zei hebben een bestand van 11.000 kg op de vijver zitten wij hebben besloten dat we dat iets te veel vinden.en gaan starten met kleinere hoeveelheden.