21-09-2014

Verslag jeugd instructie dag Breezand, 21-09-2014.

Zondag 21 september was het weer eens zover, de jeugd instructie dag van de SNB regio Noord-Holland, de laatste keer was namelijk alweer even geleden aangezien SNB icoon Jan Eggers die deze dagen altijd organiseerde gestopt was met zijn bezigheden aangaande de SNB. Nadat het nieuwe regiobestuur aan was getreden en het eerste overleg had stond al gauw vast dat de jeugdinstructiedagen weer op de agenda moesten komen, en 21 september was dus Breezand aan de beurt. Via diverse krantenberichten stroomden de aanmeldingen binnen en in een mum van tijd hadden we het maximum aantal van 30 kinderen bereikt, en werden nog eens 6 kinderen op de wachtlijst geplaatst.

foto 1 (1)Om half 10 verzamelden zich 30 kinderen gewapend met hengels, tassen en laarzen in de kantine van zwembad “den Krieck” in Breezand en konden we van start gaan.

Er werd begonnen met het voorstellen van het regiobestuur gevolgd door een lezing over het vissen op snoek, de lezing werd begeleidt door foto’s van de meest uiteenlopende kunstaas soorten en afbeeldingen van het goed, maar ook verkeerd hanteren van een gevangen snoek. Na de presentatie kregen de aanwezige kinderen een glaasje drinken en een goodiebag met diverse leuke spulletjes die geschonken waren door de HSV Den Helder, Nipro Hengelsport en sportvisserij Nederland en konden ze kijken naar een film over snoekvissen, ondertussen werden de meegebrachte hengel s gecontroleerd of er verantwoord mee gevist kon worden, bij een aantal was het materiaal niet in orde en deze kinderen kregen een hengel met molen te leen van de SNB. Nadat iedereen de patat en de snack op had die Joke Koopman zorgvuldig had bereid, konden we op pad gaan.

De diverse groepen kinderen waaierden uiteen om te proberen een vis te vangen.

Nadat iedereen om 4 uur terug was in “den Krieck” bleek dat er verschillend gevangen was, het ene groepje had niks en een ander groepje had wel 10 snoeken gevangen. In totaal zo’n 23 stuks, er was een prijs voor diegene die de grootste snoek had gevangen en dat was Laurens Zon uit Anna Paulowna met een mooie snoek van 72 cm.

Het was een zeer geslaagde dag die zeker herhaald zal worden in 2015, met dank aan iedereen die meegeholpen heeft om deze dag te doen slagen.